logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



zupa z wołowiny z warzywami

garnek żeliwny garnki żeliwne zupa z wołowiny z warzywami
  • 500 g wołowiny drobno pokrojonej
  • 800 g siekanych pomidorów z puszki
  • 2 duże cebule drobno pokrojone
  • 150 g kapusty włoskiej drobno posiekanej
  • 3 marchewki pokrojone w kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 liść laurowy
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1 litr wywaru wołowego
  • 1 litr wody
  • 200 g zielonej fasolki drobno pokrojonej
  • 150 g zielonego groszku
  • 150 g kukurydzy
  • sól i pieprz
  1. Do żeliwne garnka włożyć wołowinę, pomidory, cebulę, kapustę, marchew, seler i przyprawy. Zalać wszystko wodą i wywarem, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
  2. Dodać fasolkę, goszek i kukurydzę. Dotować jeszcze przez 1 godzinę.
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem