Wyszukiwarka
zupa z wołowiny z warzywami
- 500 g wołowiny drobno pokrojonej
- 800 g siekanych pomidorów z puszki
- 2 duże cebule drobno pokrojone
- 150 g kapusty włoskiej drobno posiekanej
- 3 marchewki pokrojone w kostkę
- 2 łodygi selera naciowego pokrojone w cienkie plasterki
- 1 liść laurowy
- 6 ziaren ziela angielskiego
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- pół łyżeczki suszonego majeranku
- pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
- 1 litr wywaru wołowego
- 1 litr wody
- 200 g zielonej fasolki drobno pokrojonej
- 150 g zielonego groszku
- 150 g kukurydzy
- sól i pieprz
- Do żeliwne garnka włożyć wołowinę, pomidory, cebulę, kapustę, marchew, seler i przyprawy. Zalać wszystko wodą i wywarem, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
- Dodać fasolkę, goszek i kukurydzę. Dotować jeszcze przez 1 godzinę.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem